Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bibliotek med plads til samvær og fælleskab

Opgaven med Southmead Bibliotek var at skabe et ambitiøst bibliotek med fællesskab i fokus som en del af en større og langsigtet regenereringsplan for Southmead i Bristol. Biblioteket indgår som en del af planen om at skabe et sundheds- og velværecenter, hvor fællesskaber kan blomstre og holdes ved lige, samt at forbedre det offentlige bibliotek i Bristol. Biblioteket er bygget sammen med et træningscenter og et rådgivningscenter. Biblioteket – og bygningen generelt – stiller et centralt mødested til rådighed og er placeret i et befolket detailområde. Biblioteket er med til at understøtte byens ambition om fællesskabsprojekter og tilbud om sociale tjenester i området samt at fortsætte stærke partnerskaber med andre organisationer.

Southmead Bibliotek indgår som en del af byens udviklingsprojekt om at udbrede mere fællesskab. Udover at være bygget sammen med andre sociale instanser, tilbyder biblioteket nu længere åbningstider og forbedrede tjenester for at kunne støtte op om lokalsamfundet.

Ved indgangen til biblioteket bliver besøgende mødt af moderne udstillings- og siddeområder med indbyggede bænke. Der er Info Podier i forskellige højder til personalet, og indretningen er lavet med vægt på at skabe et overskueligt rum, hvor besøgende ikke føler sig klemt. Der er god plads mellem reolrækkerne, masser af cirkulation og gennemgange uden blindgyder i de åbne områder. Ved indgangen er det tydeligt markeret, hvor du finder børnebiblioteket og personalet. De nyeste bøger bliver vist frem på udstillingshylder på reolernes endegavle. Vi har gjort biblioteket endnu mere behageligt ved at have et område med Cocoon læsehuler, hvor det er muligt at nyde en stille stund.

Det nye erhvervscenter (BIPC) er et dedikeret område i biblioteket til at støtte og udvikle små virksomheder og hjælpe med den økonomiske genopretning af byen. Her er det muligt at trække sig tilbage og få ro til at afholde møder.
Børnebiblioteket er indrettet på en legende og levende måde. Børnene kan have det sjovt eller lytte til historier på en speciallavet scene. Der findes lave krybber og hylder med udstillinger, placeret i børnehøjde, som opfordrer børnene til at bladre i bøgerne. Børneområdet er et fantastisk, sjovt og attraktivt rum, som ved hjælp af reoler, krybber og øvrige møbler er adskilt i små sektioner for også at give plads til fordybelse og privatliv.
I biblioteket er diskret gulvdesign med til at adskille de forskellige områder. Kombinationen af dette med omhyggeligt udvalgte materialer, farver og møbler giver visuel kontinuitet. Afstanden mellem alle reoler og møbler er omhyggeligt afmålt, så der er plads til blandt andet barnevogne og kørestole. De mindre gange er på 120 cm eller derover, mens de større områder har endnu mere plads.

Det har været vigtigt at indrette biblioteket, så der altid er godt udsyn – især fra personalets skriveborde. Ved at anvende justerbare Info Pods forbedrede vi synligheden overalt og har givet personalet bedre grobund for at bevæge sig rundt, hvilket samtidig er med til at støtte op om et mere socialt rum, hvor fællesskab er i fokus.

Produkter anvendt til Southmead Bibliotek, Storbritannien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder